torsdag 6 mars 2014

Sortera strumpor

Strumpor är nog bland det jag tycker är tråkigast med tvätten, eller rättare sagt med sorteringen av tvätt.
 
När jag bodde i lägenhet med gemensam tvättstuga torktumlade jag mycket av kläderna. Mest för att det skulle hinna bli tort innan tvättiden var slut. Då hamnade alla kläder i samma hög och sedan satt jag länge och sorterade och vek.
 
Jag har sedan dess flyttat och har egen tvättstuga. Nu försöker jag hitta det jag tycker är värst i tvättstugan och underlätta så mycket som det går av det. Strumporna är ett sådant.
 
Nu hänger jag alla kläder och passar på redan när jag hänger dem att sortera. Strumporna hänger jag i dessa hängare som är fulla med klädnypor (typ). Jag hänger upp dem en o en när kompisen till ett par ska hängas hänger jag dem i samma nypa. Så när hela tvätten är hängd är strumporna redan sorterade. Kommer det en ensam strumpa, så får den antigen hänga kvar tills parkompisen kommer i en annan tvätt. Har den hängt länge själv eller om jag behöver platsen så åker den i "ensamma strumpor - lådan" som står i tvättstugan.
 
 
Ärligt talat... Strumpor är fortfarande inte skoj. De är så många och det tar längst tid att hänga. Men det är betydligt bättre än att sitta o hitta paret i en stor hög. Det gör jag aldrig igen!
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar